Vyklízení bytu, domu, garáže a sklepa raději svěřte odborníkům

Vyklízení objektů je svým způsobem stěhování, pouze s tím rozdílem, že se obvykle nepřihlíží k zachování hodnoty vyklízených předmětů a navíc se mnohé z nich nepřemísťují do užitného prostoru, nýbrž končí na skládkách či sběrných dvorech. Je to zdánlivě snadná práce, kterou byste zvládli sami, ale ne vždy to je tak jednoduché, jak se domníváte.

vchodové dveře do sklepa

Fyzická námaha – lidé, kteří aktivně posilují, pravidelně cvičí a jsou zvyklí přenášet těžká břemena, si snadno poradí jak se stěhováním, tak i s vyklízením prostor. Je to pro ně spíše tréninková zátěž a nepovažují tuto námahu za výrazně extrémní. Ovšem kdo vykonává spíše sedavé zaměstnání a namísto sportu provozuje další fyzicky nenáročné koníčky, např. hraje na housle, pěstuje pokojové rostliny, anebo maluje obrazy, může být několikahodinovým přenášením těžkých věcí zaskočen, a nejen to, může mu to způsobit i závažné zdravotní problémy. Zejména tito lidé by měli zvážit vyklízení prostor od profesionálů, a pokud chtějí na své fyzičce zapracovat, měli by začít pozvolna přidávat tréninkové dávky např. v posilovně.

nepořádek v domě

Nepříjemná překvapení – profesionálové, kteří se vyklízením v Plzni zabývají, se ve své praxi mohou setkat s celou řadou nepříjemných jevů. Kupříkladu narazí po bývalém nájemníkovi na zbytky drog, použité injekční stříkačky od krve atp. v bytech se mohou nacházet i jedovatá zvířata, např. štíři, pavouci a hadi. V některých sklepích a komorách se mohou objevit staré zářivkové trubice, o které stačí zavadit, a všude kolem vás je pak rozptýlená jedovatá rtuť. Ve sklepě nebo v garáži mohou být i jedy na krysy, benzín, barvy nebo kyseliny a louhy pro čištění odpadů v polorozpadlých nádobách. Profesionála obvykle takové předměty nepřekvapí a je na ně připraven, zatímco amatéra to může ohrozit na zdraví anebo alespoň výrazně znepříjemnit život.